Kako ustvariti spletno stran

Z ISPConfig-om je ustvariti spletno stran zelo enostavno. Prvi korak je prijava v ISPConfig nadzorno ploščo (https://123gostovanje.si:8080/). V meniju nadzorne plošče kliknite na zavihek imenovan "Sites" (1). Nato pod zavihkom imenovanim "Sites" kliknite na gumb imenovan "Add new website" (2), da pridete v meni za ustvarjanje spletne strani.

Kreiranje spletne strani

V meniju nastavitev spletne strani v polju imenovanem "IPv4-Address" pustite izbrano zvezdico (*) oz. jo izberete, če ni izbrana (3). Nato vnesete ime vaše domene v polje označeno s (4). Vnesete ga brez predpone www. Nato izberete možnosti za vašo spletno stran (5). Nato obkljukate "Active" (6), če želite, da vaša stran postane aktivna oz. se prikaže njena vsebina.

Nastavitve spletne strani

Ko shranite nastavitve vaše spletne strani, se vam ustvarjena spletna stran prikaže v seznamu spletnih strani. Če želite spremeniti kakšne nastavitve, enostavno kliknete na domeno spletne strani. Po vsaki spremembi je potrebno počakati kako minuto ali dve, da se spremembe posredujejo na strežnike.

Seznam spletnih strani

Če že imamo nastavljene DNS zapise za registrirano domeno vaše spletne strani, lahko testirate vašo ustvarjeno stran tako, da jo vpišete v brskalnik. Kadar še ne naložite vaše spletne strani na strežnik se vam prikaže privzeta stran.

Prikaz privzete spletne straniNe najdete odgovora?

Če vam vodiči ne pomagajo pri kakšni težavi pa na prosim kontaktirajte in vam bomo pomagali urediti težave.